diumenge, 8 d’abril del 2012

Síntesi del debat, autoavaluació i avaluació de les millors participacions



Aportació de noves idees
Una idea que m’ha sorprès, és el fet que la tecnologia ens defineix com a humans en tant que fa possible: la comunicació, el diàleg, la interacció, la transmissió de cultura i coneixement, i la creativitat. Potser no m’havia plantejat fins ara el factor humanitzant de la tecnologia, en la mesura que a través d’aquesta podem compartir informació, saber i cultura, tal i com s’ha plantejat des del bàndol tecnodeterminista. Aquesta idea  doncs, ha contrastat amb la que tenia prèviament preconcebuda (més pròpia del bàndol sociodeterminista, malgrat no sigui el meu bàndol) sobre la deshumanització que genera la tecnologia fruit del tracte més impersonal entre persones, degut a la intervenció de les innovacions tecnològiques en les relacions humanes. Tanmateix, ara puc concloure que tot depèn de l’ús que se’n faci, la tecnologia pot tenir uns efectes o uns altres, però que si se’n fa un bon ús, pot ser un mitjà a través del qual ens faci créixer com a societat ja que és un vehicle que ens permet compartir i interelacionar-nos més enllà del nostre entorn proper, quelcom indispensable per a obrir-nos al canvi i afavorir el progrés i la millora social. 
Autoavaluació de les meves intervencions
Des del meu punt de vista personal, considero que les meves intervencions al debat han estat correctes, tenint en compte els requisits que havia de complir una participació en aquest. Penso que m’he cenyit a l’estructura del missatge d’intervenció que era requerida per a fer una argumentació o contraargumentació: he assenyalat la meva tesis a defensar, he exposat clarament els arguments que la reafirmaven i per últim he fet una conclusió final. Alhora també m’he cenyit als criteris de format al presentar les meves intervencions (color/subratllats i negreta).
Pel que fa a la claredat expositiva, he intentat exposar els meus arguments de la forma més clara i estructurada possible,  i alhora he intentat que fossin arguments sòlids i de pes,  tot i que potser en alguns moments anaven en contra de la meva forma de pensar, he intentat defensant-los sempre amb un fonament, recolzant-me o en alguna cita d’algun autor o bé en algun estudi senyalat. Així doncs, he fet un treball d’aprofundiment en el tema, basant-me en els materials proposats des de la consultoria i en d’altres trobats a la xarxa.
Alhora, no he fet aportacions inconnexes a la resta d’intervencions, he intentat interaccionar de forma coherent amb la  resta del grup, proporcionant contraarguments al bàndol contrari o defensant les tesis de companys del meu bàndol. Així doncs, considero que les meves aportacions han estat d’importància dins del grup de discussió, malgrat que potser no he llençat nous temes a debatre.
En quan al nombre d’aportacions, he fet tres més a part d’aquesta última, i han estat repartides en el temps, així com també en dues carpetes diferents. 
Avaluació de les millors participacions
He trobat molt interessants les aportacions de la Laura Jovaní Lluvia, ja que utilitza exemples per sustentar i clarificar els seus arguments, i els exposa d’una manera convincent, tenen solidesa i justifiquen molt bé la seva tesi. Així com també,  no es tracta d’intervencions aïllades,sinó que interacciona molt bé amb el grup de discussió ja que a part d’exposar la seva postura, també contrargumenta molt bé als companys de l’altre bàndol.
D’altra banda, també destaco la participació de Joan Puigserver Barceló perquè expressa molt bé els seus arguments, la seva exposició és clara i estructurada , i els seus arguments força convincents i estan fonamentats en referències (material proposat i cites d’altres autors). .  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada